Kniha k vícero přečtení

Strhující román předurčený k tomu, aby se stal jednou z nejdiskutovanějších knih desetiletí – stejně jako autorovy předchozí tituly, Chatrč a Křižovatky, které dosáhly vrcholu žebříčku The New York Times a oslovily desítky milionů čtenářů po celém světě.
Když na břeh ostrova mezi tímto a oním světem vyplaví voda přepravní kontejner, Jan Sběratel v něm najde mladou ženu – polámanou, zmrzlou a sotva živou. S pomocí léčitelů a učenců dohlíží na její uzdravování a záhy zjistí, že ji její genetický kód spojuje s každou známou rasou. Nikdo ale netuší, jaké může mít její přežití význam. Nikdo, až na Evu, matku všech živých. Ta ji oslovuje „dcero“ a pozve ji, aby se stala svědkyní příběhu stvoření, jejího a vlastně i našeho…


Tvorba pana Younga je zvláštní, osobitá. 

Kdysi četla jeho prvotinu Chatrč. Kniha mi rozšířila obzory co se týče témat knihy (svatá trojice, osud, možnost volby a nalezení sama sebe), bylo osvěžující seznámit se s další formou výkladu. Cíl je stejný, jen cesty k němu jsou různé. A cesta W.P. Younga je velmi příjemná. Příběh či reálie s určitou náboženskou hodnotou beletrizuje a zasazuje do situace, která je čtenářům bližší než doba Mojžíše a čtyřicetileté putování pouští.

To stejné platí i pro Evu, jejíž tématem je vznik světa. Tušila jsem, co zhruba od autora čekat, a moje tužby byly naplněny. Eva se nese v podobném duchu jako Chatrč, a přesto je jiná. Očekávám, že stejně jako Chatrč ji budu číst znovu a znovu a pokaždé v ní objevím něco nového, co mi doposud unikalo. Eva má nenásilnou formu. I když je její téma náboženského původu, nikoho nenutí "uvěřit", vždyť i hlavní hrdinka je nevěřící. Příběh stvoření světa je všeobecně známý, proto si myslím, že je kniha vhodná pro úplně každého, není třeba se dělit na věřící či nevěřící :-) 

http://www.databazeknih.cz/knihy/eva-301231

Výsledek obrázku pro eva w.p. young