Poslední dny na gymplu... (Číst o tom, jak vypadalo naše poslední zvonění, asi nechcete, nebo to je zase úplně jinej příběh... :-) Tak se zaměřím na ty maturitní dny :-) )

Zabijte mě!

 Uteklo to ani nevím jak. Vždyť byl teprve říjen a najednou je květen a máme maturovat. Už od neděle mám chuť řvát. Nic mě nenaučili, nic jsem se nenaučila ani sama a teda sečteno podtrženo neumím absolutně nic. Poslední rok, spíš pár měsíců, kterej jsem se poprvé za čtyři roky pořádně snažila, jakoby ani nebyl.
 Plus nemám slovník do angličtiny, pravidla českýho pravopisu, nevím, že se oboje musí nechat zkontrolovat předem, zapomínám jest a nechci dělat nic navíc, jako nechat si vyměnit rozpadající se řemínek u hodinek nebo kupovat mamince univerzální jízdenky, protože to rozptyluje. A to patřím ve třídě mezi tu skupinu lidí, která (ještě) nevyšiluje, není na antidepresivech nebo o víkendech kvůli nervům nezvrací.

 Na facebooku jsem četla status spolužačky ze základky, kde kopíruje ten vtípek, že je nevěřící haj*l, ale jak přijde na maturitu, modlí se i k Poseidonovi. Tak to u nás na škole (Biskupské gymnázium, asi mluví za mnohé :-D ) se modlíme už minimálně měsíc. Třeba dneska jsme se modlili a děkovali za to, že jsme byli tak prozíraví a nezvolili si státní maturitu z matiky.
 Z anglických slohovek, kterých jsem se bála nejmíň, máme roztodivné až špatné pocity, snad při nás budou stát všichni svatí a neřeknou mi, že jsem nedodržela téma (věřím, že nade mnou někdo drží ochranou ruku, a s největší pravděpodobností je jich víc, když jsem udělala autoškolu na poprvé, i když jsem byla přesvědčená o opaku -jo, byla jsem na tom hodně hodně špatně :-D ) a stejně tak i v zítřejší češtině, která nám přijde neskutečně těžká, až téměř neskutečná :-D Jak je možný, že nám didakťák z angličtiny vychází procentuelně líp než ten z mateřskýho jazyka?

 Tak doufáme, že nikdo z nás nebude muset písemný ani ústní opakovat v září (ani pozdějc) a na ústní se moc těšíme, bude to sranda :-D Většina z naší třídy zatím moc neumí, svaťák a spousta večerů k modlení před náma! :-) :-D
 To taky odpovídá tomu, jak dobře nám poskládali harmonogram ústních maturit:
  → v pondělí jdou ti spolužáci, kterým to sice moc nejde, ale snaží se,
  → celý úterý je ve znamení jasnýho souhvězdí (prý "hvězdnej tým"): "učit se nebylo a není potřeba, je mi jedno za kolik, hlavně mi to dejte" 
  → a ve středu jdou ti, kteří mají alespoň nějakou šanci, že odmaturujou. Dělám si srandu, alespoň mrňavou šanci máme všichni. Ti, kteří na to nemají vůbec, k maturitě připuštění nebyli -proto je nás tak málo a maturujeme jenom ve třech dnech :-P

 Holt nás už mají přečtený :-)

 Závěrem: jo, potřebovala jsem se vypsat a ventilovat některý myšlenky. Těm, kteří, dočetli, děkuju za trpělivost :-) A všem maturantům přeju hodně štěstí! Září je na houby, zařte už teď ;-) :-D