Svítí hvězdy proto, aby si každý mohl najít tu svou? (1)

Pojďme to zítra zjistit! Mnozí určitě slyšeli o Perseidách nebo Slzách svatého Vavřince (10.8.). Jedná se o meteorický roj, který má letos nejvyšší aktivitu právě 12.8. Podmínky by měly být dobré, takže doufám, že se všichni potáme pod hvězdami! :)

Pozorujeme hvězdy, protože jsme lidé, nebo jsme lidé, protože pozorujeme hvězdy?

Podívala jsem na se na hvězdy z pesimistického hlediska. Lidé se schovávají za tmavou oponu a myslí si, že zakryje jejich činy. Pokud mají odvahu udělat některé věci pouze za tmy a za světla se neodváží, měli by se zamyslet.
Další pesimistická odbočka: Voltaire zmínil, že jestliže mají být ženy přirovnávány ke hvězdám, pak se mají večer objevit a ráno zmizet. Mě konkrétně to uráží, a ještě víc mě bolí, že je to názor většiny mladíků, které znám. Utěšuji se větou, kterou řekl pan Kanyza: "Hvězdy jsou příliš krásné a příliš vzdálené. Vzkazují nám svým chladným blikavým světlem neuchopitelná poselství a my se jich toužíme alespoň dotknout." Když v tomto citátu přirovnáme ženy ke hvězdám, zní to mnohem lépe :) 

Sice i hvězdy pláčou s tím, kdo pláče v noci (2), ale  neplač, když večer zajde slunce, protože kvůli slzám neuvidíš krásu hvězd (3).

Takže závěrem, nehledejte štěstí ve hvězdách cizího, když máte nad hlavou vlastí (3), užívejte život, buďte s Pánem a pamatujte: hlavu je možné mít i ve hvězdách a přitom cítit písek pod nohama (4) :)

(1) - A. de Saint-Exupery
(2) - Talmud
(3) - Jacek Wejroch
(4) - Stefan Pacek